Tril jij lekker met vitamine D?
Experts, wetenschappers en virologen roepen dit al een tijdje: vitamine D zorgt voor minder kans op een besmetting met corona. Als je wel besmet raakt is de kans groot dat je met een goede dagelijkse dosis  minder ziek wordt. Ja, zo belangrijk is vitamine D!

Vanaf onze geboorte krijgen we netjes vitamine D toegediend. Maar vanaf 4 jaar stoppen we hiermee. Ik heb me altijd afgevraagd waarom dat zo is. Vitamine D3 (cholecalciferol) is de meest bekende. Deze komt voor in dierlijke voeding en wordt opgenomen in de huid door de zon. Mensen met een lichte huid nemen deze nog beter op. Het is een essentiële voedingstof, dus deze hebben we echt heel hard nodig in ons lichaam. Talrijke ziektes zijn mede ontstaan door een te laag vitamine D gehalte in het bloed.

 

Zelf heb ik onderzoek gedaan naar vitamine D en M.S. en er is een relatie. Wie had gedacht dat M.S. bijna niet voor komt in Spanje, Italië en alle landen rond de evenaar? En des te meer in landen verder verwijderd van de evenaar? Het is echt zo. Wat is er in deze landen anders? Voeding en vooral zon!

Uit onderzoek blijkt dat veel auto-immuunziekten minder heftig verlopen bij een hogere vitamine D spiegel. De afgelopen jaren heb ik in de praktijk zoveel mensen gezien met een te lage spiegel. De klachten na een goede dosering waren fenomenaal verminderd. Vermoeidheid, geen puf hebben in de ochtend, moe uit bed in de ochtend, krakkemikkig opstaan en stijve spieren en gewrichten en een depressief gevoel.

Ik zeg altijd zo: “Vitamine D is een ‘potje Spanje’, daar word je blij en happy van. Het geeft een goed gevoel in je lijf en tussen je oren.” Deze vitamine verhoogt namelijk de ’trillingen’ in je lichaamscellen. Je hebt meer energie, voelt je beter en gelukkiger! Uit onderzoek blijkt dat corona een lage frequentie heeft. Als je vitamine D neemt verhoog je je trillingen en heb je daardoor dus ook minder kans op corona. Mensen die verliefd zijn hebben ook een hoge ‘voel’frequentie en wat is het leven dan mooi, heerlijk, geweldig en het gevoel echt fantastisch. Als je in de tuin staat te wroeten in de aarde, verhoog je ook je frequentie. Mensen die zich depressief voelen in de winter en moeite hebben met de korte dagen kunnen dit heel goed gebruiken.

Elk jaar laat ik in september/oktober mijn vitamine D status controleren en pas de dosering aan voor de winter. Ga het niet zomaar slikken, maar laat je informeren welke dosering goed is voor jou. En als je je D spiegel laat testen bij de huisarts, dan is de waarde 50 (25(OH)D) prima, maar toch echt nog minimaal. Die spiegel mag echt hoger, dan voel je je veel beter.

Dus nu we hier toch zijn, laten we dan niet gaan voor een beter gevoel, maar laten we gaan voor fantastisch!