Dit is zo idioot… dat het weleens zou kunnen helpen.
Elke ochtend begint het leven. Elke ochtend weer. Hoe je de dag start is bepalend voor de rest van de dag. Ik kon moeilijk opstaan, mijn wekker ging 3 x af voordat mijn voeten de grond raakte, dat was mijn ochtendroutine. Maar 2 jaar geleden startte ik de dag anders dan anders. Gewoon omdat een toffe vriendin zei tegen me; Yvonne dit is geweldig! Het werkt als een tierelier! Hmm dat zal wel… Oké, ik ga het proberen. Die ochtend zat ik om 5 over half 6 beneden, tanden gepoetst, gezicht gewassen, met een glas water in mijn hand, recht op de bank van mijn woonkamer.

Het was nog donker buiten en dit gaf me op de een of andere manier een gevoel van kracht. Daar zat ik dan, 10 minuten in stilte met allerlei gedachten in mijn hoofd. Mediteren was nooit zo mijn ding, ik kon het niet vond ik, ik was te snel afgeleid. Maar nu sinds een lange tijd voel ik me kalm. Omdat het anders was dan de andere ochtenden, meestal vol in de actie.

Jaren heb ik mezelf wijsgemaakt dat ik nooit tijd had om te lezen, behalve voor een studie of af en toe een goed boek op vakantie. Ik had geen tijd om op te schrijven wat ik uit de dag wilde halen. Oefeningen doen in de ochtend, haha echt niet. Affirmaties, wat is dat? Visualisaties, nog nooit van gehoord…

En nu is het zondagochtend 10.00 uur. Heb ik een flinke wandeling gemaakt en oefeningen gedaan, ben ik in stilte geweest in mijn hoofd. Ben bezig met een ‘moodboard’ om mijn visualisaties kracht bij te zetten. Met veel zee-foto’s erop. Ik hou van de zee, de lucht en de wind.

Een moodboard, als hulpmiddel om mijn aandacht te richten op het ene beeld na het andere, het in mijn hoofd te zien. Nooit gedacht dat ik dit zou doen. Als ik mijn ogen dicht doe dan voel ik in elke vezel van mijn lijf hoe het zou zijn als ik het waar zou maken. Ik voel me geïnspireerd.

Sinds die ochtend is mijn leven en mijn ochtendroutine anders, heel anders. Tot mijn verbazing sta ik nu makkelijk om 5 of 6 uur op, is mijn leven gevuld met liefde en heel veel positieve energie.

Het is idioot maar het werkt. Mijn stressniveau is gedaald en ik heb veel meer helderheid en focus. Ik voel me gelukkig, gemotiveerd en geïnspireerd. Ik maak nieuwe plannen voor mijn gezondheid, bedrijf en strategieën die werken. Miracle Morning is een krachtige ochtendroutine die zoveel oplevert!

Het grootste geschenk dat jij jezelf kunt geven, is dat je leeft naar je volle vermogen. Hoe ziet dat eruit voor jou? Wat wil jij echt? Elke ochtend begint het leven. Waarom ben jij vanmorgen opgestaan?

Yvonne